Veel plezier in de speeltuin!

Sinds de opening wordt er met veel plezier gebruik gemaakt van de speeltuin .

Het is een feest voor de kinderen als hun schoolreisje in de speeltuin van de Zoutkeet plaatsvindt! Soms wisselen de klassen zich af. Ontzettend leuk om te zien!

Aanpassingen voor kinderen met een beperking!

Veel speeltuinen zijn niet toegankelijk en nauwelijks bespeelbaar voor kinderen met een beperking. Bij de inrichting en het beheer van speeltuinen wordt onvoldoende rekening gehouden met het feit dat zij ook kinderen zijn en dat spelen ook voor hen belangrijk is. Nu heeft het bestuur van Stichting “De Zoutkeet” in samenwerking met Jantje Beton en Rotaryclub  Hilversum-West  een actie op touw gezet om voldoende geld binnen te halen om de speeltuin ook in te richten voor kinderen met een beperking.

Wij denken hierbij aan een zandspeeltafel die half in de zandbak staat en er half buiten, zodat kinderen in een rolstoel er ook gebruik van kunnen maken. Ook het plaatsen van een graafmachine in de zandbak, die makkelijk en licht bedienbaar is voor het gehandicapte kind staat op ons wensenlijstje, evenals een nieuwe waterpomp.

Al met al een uitgave die de “Zoutkeet” niet alleen kan opbrengen. Nu is er door Rotaryclub Hilversum-West een benefiet DRIVE-IN BINGO georganiseerd op zaterdag 3 juli as. op het terrein van landgoed Zonnestaal.

Zie: https://www.rotary.nl/hilversumwest/watwedoen/drive-in-bingo-3-juli-2021/

Ook zal er nog een golftoernooi in jaren 20 stijl, een kerstconcert in het kerkje van Kortenhoef en een draken-bootrace bij roeivereniging “Cornelis Tromp” georganiseerd gaan worden en dat allemaal voor de speeltuin van de Zoutkeet.

Kortom, vier fantastische evenementen waar wij, als bestuur van de Zoutkeet, de Rotaryclub Hilversum-West alvast heel hartelijk voor willen bedanken.

Namens bestuur “De Zoutkeet”

Vincent Koch

“HOERA, HOERA, MAANDAG 19 APRIL GAAT DE SPEELTUIN WEER OPEN!!!!”

Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag 17 april zal er voorverkoop zijn van abonnementen van 12.00 tot 15.00 uur. Prijs van een abonnement is € 35,00 . Alleen contant te betalen!

Helaas moeten we wel een aantal “Coronamaatregelen” hanteren!

– Handen desinfecteren bij binnenkomst

– gegevens noteren zodat u geïnformeerd kan worden bij Corona.

– geen tafels en stoelen op het terras

– geen verkoop van koffie, thee, ijs ed.

Ondanks dit alles hopen we dat de kinderen met veel plezier kunnen spelen in de speeltuin! 

Gedragscode NOV

De Zoutkeet hanteert voor haar vrijwilligers de gedragscode die door het NOV is op gesteld.

Voor de vrijwilligers is er bij de Zoutkeet een vertrouwenspersoon aanwezig.

NOV staat voor; Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk en is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland.

Bij belangstelling kunt informatie vinden van het NOV op; www.nov.nl

Bestuur De Zoutkeet