De Zoutkeet helpt meisjes en vrouwen met menstruatieproducten!

De Zoutkeet start met uitdelen van gratis menstruatieproducten. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meisjes en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons.

De Zoutkeet ontvangt producten van het Armoedefonds om de meisjes en vrouwen met een krappe beurs in Hilversum te helpen. Er komt een kastje of plank met mand in de dames toiletten. En er komen uitgifte uren vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur op de vrijdag middagen en vanaf 9 april kan je ook van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur terecht

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Irene Verspeek van het Armoedefonds.

Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken, er worden menstruatieproducten gekocht en ingezameld. “Wij zijn enorm blij met deze steun!”, aldus Verspeek.

De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn veelal lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede.

Voor meer informatie over het bovenstaande persbericht of voor een interview bel of e-mail naar:

Marg Tax, 035-6242822, longbow@kpnmail.nl