Boetseerclub Slib
Elke maandag 12.30 – 16.30

Boetseren is zelf iets moois creëren

Vanaf september 2015 wordt er in de Zoutkeet op elke maandagmiddag ook boetseerles gegeven. Deze cursus loopt al bijna twintig jaar, maar tot voor kort op een andere locatie. De cursisten werken individueel circa drie uur per week aan hun beeld. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met boetseerklei en men is helemaal vrij in de keuze van het onderwerp.

Behalve aan het creatieve deel van de eigen opdracht wordt ook veel aandacht besteed aan technische aspecten. Kloppen de verhoudingen, hoe maak je je beeld geschikt om te laten bakken in de oven. Wil je na het bakken je beeld nog afwerken door te versieren, te beschilderen, te glazuren? In plaats van het te laten bakken kan het beeld ook in brons gegoten worden bij een bronsgieterij.

Joke Hogenboom,
tel.: 0627498270 of 0356232622

De cursus wordt gegeven door Joke Hogenboom. Zij heeft ruim vijftien jaar gewerkt op het atelier van de Hilversumse kunstenaar Beatus Nijs. Nadat hij stopte met zijn lessen, heeft Joke in 1994 haar eigen boetseercursus opgezet. Naast mooie schilderijen en keramische vazen, heeft zij ook zelf vele (bronzen) beelden gemaakt. De deelnemers aan de cursus ervaren de maandagmiddag als heel ontspannend. Je kunt je ziel en zaligheid leggen in het uitvoeren van een mooi idee. En wanneer het beeld na een aantal weken klaar is beschik je over iets moois dat je echt zelf bedacht en gemaakt hebt. Sommige cursisten maken iets met een speciaal doel of geven hun beeld als geschenk aan iemand uit hun omgeving. Het cursusjaar telt veertig maandagmiddagen in de maanden september tot en met juni. Voor meer informatie over kosten en of er plaats is op de cursus kunt u contact opnemen met de docente.