19 september: kennismakingsles nordic walking (aangepast tempo)

Op woensdagmorgen 19 september 2018 om 11.15 uur kunt u kennis maken met nordic walking in aangepast tempo.

Deze les is bedoeld voor deelnemers die in een rustig tempo willen proberen of nordic walking een geschikte bewegingsactiviteit voor hen is. Ook in aangepast tempo is nordic walking mogelijk en nuttig. Wetenschappelijk is aangetoond dat nordic walking ook effectief is in een lager bewegingstempo.

Het rustiger aan willen (of moeten) doen kan komen door zaken als een slechte conditie, leeftijd, overgewicht, chronische aandoeningen zoals bijv. reumatische klachten, copd, diabetes, hart en vaataandoeningen, herstel na blessure of ziekte of beginnende parkinson.
Als u twijfelt, dan is het raadzaam dat u vooraf met uw arts bespreekt of dit geschikt voor u is.

De les duurt 60 min. waarin lopen wordt afgewisseld met instructie(rust) en eenvoudige spierversterkende oefeningen. Na de kennismakingsles kunt u zich aanmelden voor een cursus van 8 lessen waarin de techniek van nordic walking wordt aangeleerd. Daarna kunt u zich aansluiten bij een groep die iedere week loopt.

De les wordt gegeven door Riet van Engelen, gediplomeerd sportdocent, INWA nordic walking trainer* en docent ‘meer bewegen voor ouderen’.

Het vertrekpunt is wijkcentum De Zoutkeet, Zoutmanlaan 3, Hilversum. De kosten van de kennismakingsles bedragen €5 (incl. gebruik van wandelpoles). Meer informatie over deze en andere nordic walking lessen (ook prive) kunt u bij Riet van Engelen verkrijgen: 035-6219353. Aanmelden voor deze kennismakingsles: riet.witbaard@gmail.nl

Kennismakingsles nordic walking in aangepast tempo
Woensdag 19 september
11:15u
Wijkcentrum De Zoutkeet
€5 (incl. gebruik van wandelpoles)

*INWA nordic walkingtrainers zijn gespecialiseerd in het les geven aan ouderen en deelnemers met een lagere belastbaarheid en chronische aandoeningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *