Aanpassingen voor kinderen met een beperking!

Veel speeltuinen zijn niet toegankelijk en nauwelijks bespeelbaar voor kinderen met een beperking. Bij de inrichting en het beheer van speeltuinen wordt onvoldoende rekening gehouden met het feit dat zij ook kinderen zijn en dat spelen ook voor hen belangrijk is. Nu heeft het bestuur van Stichting “De Zoutkeet” in samenwerking met Jantje Beton en Rotaryclub  Hilversum-West  een actie op touw gezet om voldoende geld binnen te halen om de speeltuin ook in te richten voor kinderen met een beperking.

Wij denken hierbij aan een zandspeeltafel die half in de zandbak staat en er half buiten, zodat kinderen in een rolstoel er ook gebruik van kunnen maken. Ook het plaatsen van een graafmachine in de zandbak, die makkelijk en licht bedienbaar is voor het gehandicapte kind staat op ons wensenlijstje, evenals een nieuwe waterpomp.

Al met al een uitgave die de “Zoutkeet” niet alleen kan opbrengen. Nu is er door Rotaryclub Hilversum-West een benefiet DRIVE-IN BINGO georganiseerd op zaterdag 3 juli as. op het terrein van landgoed Zonnestaal.

Zie: https://www.rotary.nl/hilversumwest/watwedoen/drive-in-bingo-3-juli-2021/

Ook zal er nog een golftoernooi in jaren 20 stijl, een kerstconcert in het kerkje van Kortenhoef en een draken-bootrace bij roeivereniging “Cornelis Tromp” georganiseerd gaan worden en dat allemaal voor de speeltuin van de Zoutkeet.

Kortom, vier fantastische evenementen waar wij, als bestuur van de Zoutkeet, de Rotaryclub Hilversum-West alvast heel hartelijk voor willen bedanken.

Namens bestuur “De Zoutkeet”

Vincent Koch